Здравейте колеги. Миналата година взех моя звяр септември. Малко след това хванаха студове и когато колата ми преспи някой път отвън като запаля светва дюлзата. Като покарам малко и позагрее изгасва. Това го прави 1-2 пъти на месец. След като се запролети проблема изчезна. Сега пак застудя и пак почна да свете от време на време. Има ли някой идея каква може да е причината за това явление. Иначе като свети дюлзата нямам никакъв проблем с колата.
Известие
Collapse
No announcement yet.
въпрос за светеща дюза
Collapse
X
-
Трябва да видиш на диагностика какво става. Светването на дюзата е много общо казано и без диагностика не може да се разбере. Хеле пък гледам си с чип, не е ясно сигурно какъв е що е... та на диагностиката като ти кажат нещо първо сподели тук. Не бързай да сменяш.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТрябва да видиш на диагностика какво става. Светването на дюзата е много общо казано и без диагностика не може да се разбере. Хеле пък гледам си с чип, не е ясно сигурно какъв е що е... та на диагностиката като ти кажат нещо първо сподели тук. Не бързай да сменяш.Алфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
-
Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщениеЗдравейте колеги. Миналата година взех моя звяр септември. Малко след това хванаха студове и когато колата ми преспи някой път отвън като запаля светва дюлзата. Като покарам малко и позагрее изгасва. Това го прави 1-2 пъти на месец. След като се запролети проблема изчезна. Сега пак застудя и пак почна да свете от време на време. Има ли някой идея каква може да е причината за това явление. Иначе като свети дюлзата нямам никакъв проблем с колата.
Comment
-
Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщениеТрудно ще стане като светне защото го прави много рядко и то за малко.Иначе от както светна за първи път сигурно съм минал поне 15000км. без проблем156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Трудно е да се каже от раз какъв е проблема на колата.Дето се вика дюзата светва поради най различни проблеми,понякога е само грешка.Най добре е, да се поогледаш за някакво съмнително поведение на колата,по голям разход,пушек от ауспуха и т.н. но най добре е да се отиде на диагностика при човек който ще може не само да изтрие грешката, но и да констатира от къде идва проблема.Хората са измислили как да елиминират врачуването, отдавна има диагностицираща техника и стига да има и кой да и разбира, всичко си идва на мястото.
Comment
-
Понягота компютрна диагностика не може да улови причините за присветване на тази лампичка - все пак продължавай да следиш при какви обстоятелстна присветва. Както спомена колегата, защото и на мен ми се е случвало с малката Алфа причината може да е термостат.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеПонягота компютрна диагностика не може да улови причините за присветване на тази лампичка - все пак продължавай да следиш при какви обстоятелстна присветва. Както спомена колегата, защото и на мен ми се е случвало с малката Алфа причината може да е термостат.
Най добре ще е диагностика ама във Велинград няма кой да ми направи и ще трябва май да ходя до София.Алфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеСлезни до Пазарджик,поне е по-близо.Алфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
-
Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщениеТермостата го смених още миналата зима. Иначе като светне няма никаква промяна в поведението на колата. Понякога свети 5мин друк път 1-2 дена. Интересно е че както споменах цяла пролет, лято и есен нито веднъж не светна.Както застудя и хоп.
Най добре ще е диагностика ама във Велинград няма кой да ми направи и ще трябва май да ходя до София.
Погледни и датчикът за външната температура какво показва,защото подобни са симптомите при некоректни,според ЕКУ-то показания за температурата.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеСамо термостата ли смени или и датчика?
Погледни и датчикът за външната температура какво показва,защото подобни са симптомите при некоректни,според ЕКУ-то показания за температурата.Алфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
Comment